Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні відкрився Всеукраїнський науковий форум, присвячений 100-річчю ХДУ

Сьогодні у Херсоні відкрився Всеукраїнський науковий форум «Херсонський державний університет у контексті вітчизняної та європейської вищої освіти», присвячений 100-річному ювілею ХДУ. Його основною метою, як повідомили організатори, є визначення головних напрямків формування ефективної системи університетської науки та освіти з урахуванням європейського досвіду та національних пріоритетів.

У Форумі беруть участь понад 400 науковців з провідних університетів України, а також представники наукової спільноти Білорусі, Грузії, Італії, Німеччини, Польщі, Словаччини, США.
Учасників Всеукраїнського наукового форуму привітав народний депутат України, перший заступник голови Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради, доктор педагогічних наук Олександр Співаковський.

«Ми з вами виконуємо дуже важливу роль у розвитку нашої країни, ми формуємо її майбутнє. А майбутнє — це наші діти, студенти, тобто ті, хто після нас буде розбудовувати цей світ. Ми відповідальні за капіталізацію людини, за те, щоб вона могла мати як власні амбіції та бажання, так і можливості їх реалізації… Навчити молоду людину думати, порівнювати, проводити власні дослідження і робити відповідні висновки — саме це є нашим головним завданням», – наголосив він у своєму відео-зверненні.

Професор О.Співаковський побажав учасникам наукового форуму плідної роботи і висловив впевненість, що доповіді і дискусії, що відбудуться в рамках заходу, дозволять зробити ще один крок у розбудові української вищої освіти.

Протягом дня під час Форуму працюватимуть 15 тематичних платформ. У ході його пленарних засідань очікуються виступи відомих науковців, зокрема – члена-кореспондента НАПН України, доктора філософських наук, професора Петра Сауха, ректора Поморської Академії, доктора біологічних наук, професора Збігнєва Осадовського (Польща), доктора філологічних наук, професора, президента Академії української преси Валерія Іванова, старшого наукового співробітника біосферного заповідника «Асканія-Нова», кандидата біологічних наук Віктора Гавриленка, декана факультету дошкільної та початкової освіти ХДУ, доктора педагогічних наук, професора, заслуженого працівника освіти України Любові Пєтухової, завідувача кафедри дошкільної освіти і технологій закладу освіти Барановицького державного університету Наталії Дубешко (Білорусь) та інших.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН