Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Експерти Team Europe посилять діалог між Херсонщиною та ЄС

9 листопада Представництво Європейського Союзу в Україні представило журналістам та громадськості в Херсоні експертів ініціативи Team Europe. Херсонські експерти долучаються до загальноукраїнської мережі Team Europe, та інформуватимуть про програми і проекти ЄС у Херсоні і області. Команда висококваліфікованих фахівців у сфері бізнесу та права сприятиме діалогу про європейські цінності та стандарти. Вони стануть надійним джерелом інформації для організацій громадянського суспільства, малого та середнього бізнесу Херсонщини, що зацікавлені у виході на нові європейські ринки та можливостях підтримки, які надає ЄС.
 
«Після Харкова та Одеси нова мережа експертів Team Europe розпочинає роботу в Херсоні, аби доносити знання про програми ЄС у сфері культури, освіти та бізнесу в серця місцевих громад. Це дасть можливість багатьом херсонцям дізнаватись та використовувати можливості, пропоновані такими програмами ЄС, як «Креативна Європа» або EU4Business, розширювати свої європейські партнерства, подорожувати, навчатися, а також користуватись грантовими програмами ЄС для розвитку свого міста. Ми із задоволенням і гордістю представляємо херсонським медіа та громаді команду талановитих експертів, які поділяють європейські цінності» – каже Юргіс Вілчінскас, керівник відділу преси та інформації Представництва ЄС в Україні. – «Ми з нетерпінням чекаємо нашого плідного партнерства з Team Europe у Херсоні. Сподіваємось, що їхня діяльність та тематичні публічні заходи допоможуть херсонцям краще зрозуміти, що означає європейська інтеграція на рівні міста чи області, та як місцеві громади можуть сприяти успіху національних реформ“.
 
Перша зустріч Team Europe в Херсоні була присвячена можливостям виходу херсонського бізнесу на ринки ЄС.
 
«Розвиток Херсонщини напряму пов’язаний із розвитком малого та середнього бізнесу, бо саме в цьому секторі задіяно понад 80% мешканців. Важливими завданнями на цьому шляху є навчитися бачити можливості, залучати фінансові ресурси та знаходити нові ринки. Створення Team Europe в Херсоні та цей захід стануть корисними для усіх активних херсонців, які шукають, розвиваються та діють», – зазначив Віталій Бєлобров, експерт Team Europe та голова правління Бізнес-асоціації «Ми-Херсонці».
 
Марія Махновець, експертка Team Europe та незалежна консультантка із експорту органічної продукції з України підкреслює, що «малий та середній бізнес Херсонщини перш за все повинене адаптуватися до стандартів ЄС, вміти користуватися різними інструментами підтримки та навчитися проектному підходу ведення бізнесу».
 
Експерти Team Europe вже працюють в Одесі та Харкові. Мережа надалі розширюватиме діяльність в інших регіонах України для обміну інформацією щодо пріоритетів реформи європейської інтеграції.
 
Дізнайтесь більше на сторінці – http://bit.ly/TeamEUrope

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН