Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині допоможуть дітям-сиротам

Під час сьогоднішнього засідання Президії депутати обласної ради обговорили проблеми дитячого будинку інтернатного типу «Радість» в місті Каховка.

На сьогодні у закладі залишилося всього 9 дітей, тоді як установа розрахована на 50 осіб. Проте «Радість» продовжує у повній мірі фінансуватися. Так, у 2017 році дитячому будинку інтернатного типу було виділено з обласного бюджету понад 4 млн грн, що свідчить про неефективного використання бюджетних коштів. Тому Херсонська обласна державна адміністрація звернулася до облради з пропозицією щодо реорганізації цього дитячого будинку шляхом приєднання його до Таврійської спеціальної загальноосвітньої школі-інтернату I-II ступенів. Надалі з двох установ планувалося створити Таврійський навчально-реабілітаційний центр Херсонської обласної ради для дітей з вадами та особливими потребами.

Але під час засідання Президії обласної влади Юрій Маринчак – керівник благодійного фонду «Мій будинок» і «Центру розвитку сім’ї та батьківства» запропонував інший шлях вирішення проблем дітей-сиріт в нашому регіоні.

«Наша організація працює в Херсонській області вже 15 років. За цей час ми влаштували в сім’ї 300 дітей-сиріт. У нас є центр інтеграції випускників інтернатів, який відповідає стандартам Міністерства соціальної політики. Все це виконується не за державний рахунок – це гроші благодійників, херсонських бізнесменів. Особисто я усиновив 7 дітей. Це тема, якою я живу, – зазначив Юрій Маринчак та додав, – У 2016 році Міністерством соціальної політики прийнято положення про створення центрів підтримки сім’ї та дітей. Щодо фінансування це буде набагато більш вигідним, ніж інтернат, але по ефективності набагато краще».

Депутати обласної ради прислухалися до думки представника громадської організації та прийняли рішення – не виносити на чергову сесію питання щодо реорганізації вищезазначених закладів, а повернути їх на доопрацювання та досконало вивчити пропозицію Юрія Маринчака.

«Потрібно зробити все, щоб допомогти дітям-сиротам, а вже потім дивитися на фінансову складову», – зауважив наостанок голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер.

Херсонська обласна рада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН