Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

“Кубок скіфів” пройшов у Херсоні

Дзю-до в перекладі з японської означає “м’який, гнучкий шлях”. Це різновид спортивного єдиноборства без зброї. Як вид спорту заснований ще у 1882 році і з того часу кількість його прихильників зросла до 20 млн., це найчисельніша кількість фанатів (після футболу).

Серед 200 національних федерацій почесне місце займає Українська та Херсонська зокрема.

28 жовтня, у всесвітній день дзю-до, під егідою ГО “Федерація боротьби дзю-до м. Херсона” в спортивному залі ХДАУ пройшов сьомий Всеукраїнський турнір з дзю-до “Кубок скіфів”. Його організаторами є Віталій Савченко (Президент Херсонської федерації), Сергій Ярмаков, Валерій Моісеєв, Андрій Фокін, Володимир Кравченко – люди віддані дзю-до та тренерській справі.

В залі зібралося близько 500 юних борців з різних міст України: Херсон, Миколаїв, Кривий Ріг, Одеса, Днепр, Житомир, Запоріжжя, Кременчук, Київ, Хмельницький, Урзуф та ін. Дівчата та хлопці змагалися у вікових категоріях 2005-2009 років народження.

Зазвичай, під час змагань хвилюються і вболівають  за перемогу всі: тренера, батьки і, звичайно, маленькі учасники. Але перемога дісталась найсильнішим.

Дзю-до – це не тільки спорт, а й ціла філософія, система освіти, що пропагує увагу, сміливість, впертість. Добре, коли є дорослі активісти, завдяки яким малеча має можливість перейняти вірні життєві цінності, що дає дзю-до: фізичне виховання, дисципліна, самоконтроль, вдосконалення розуму.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН