Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонська школа виграла грант у 9 тисяч євро

Херсонська школа отримала грант від європейських донорів на суму 9 тисяч євро. Команда Антонівської загальноосвітньої школи №21 стала переможцем конкурсу «Школа енергії 2.0» зі своїм проектом з енергозаощадження.

За час осінніх канікул в одному із шкільних корпусів планують замінити старі лампи накалювання на енергозберігаючі. Це грант від європейських донорів на суму 9 тисяч євро.

«Проект з енергозбереження ми розпочали 2016 року. Школа увійшла в 25 кращих в Україні. Ми отримали «чарівну скриньку» з приладами, які дозволяють проводити енергоаудит приміщень. Була створена команда енергоменеджерів, які навчились визначати за приладами, чи є протяг у приміщенні, чи втрачає будівля тепло, інші показники. Зі своїм проектом, який створили разом з Андрієм Баруліним, взяли участь у «Школі енергії 2.0» і стали переможцями», – розповіла директор Антонівської ЗОШ №21 Галина Лугова.

Енергоменеджерів вже знають і запрошують навіть на підприємства і до багатоквартирних будинків, аби вони провели енергоаудит приміщень. Використати висновок команди як експертну оцінку не можна, зате для херсонців це добра підказка, що треба зробити, аби будівля не втрачала тепло.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН