Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Американці знімають документальний фільм про Бузький Гард

До Миколаївщини прибули фотограф-оператор Габріель Булісова та режисер Марк Ісаак з Вашингтону (округ Колумбія США) з метою зняти фільм про екологічні проблеми області.

Зокрема, їх цікавить ймовірність підняття рівня Олександрівського водосховища до відмітки у 20,7 метрів та затоплення частини Національного природного парку «Бузький Гард». Про проблему журналісти дізналися з інтернету, звернули на неї увагу та виграли грант в рамках культурного обімну Фулбрайта на зйомки фільму. Взагалі група працює над висвітленням соціальних, екологічних та інших проблем США, Європи та Ближнього Сходу. За результатами роботи вони створюють фотографії, мультімедіа, документальні фільми.

В планах американців – зустрітися та записати на відео всіх, хто виступає проти намірів енергетиків з приводу затоплення Бузького Гарду. Перший візит гостей був до Штабу опору затопленню Бузького Гарду. Вони поспілкувалися з учасниками Штабу, які зібралися на чергове засідання. Так, зокрема, керівник Штабу, правозахисник Олег Кравець розповів про цілі та завдання громадського об’єднання, про ті кроки, які вже здійснив Штаб, про збір підписів та звернення до вищих органів української влади. «Ми йдемо «step by step», — зазначив Олег Кравець, — організували декілька гучних акцій, передали Звернення захисників Бузького Гарду до Верховної Ради та Кабінету Міністрів, очікуємо на засідання парламентського комітету з екології, на який нас обіцяли запросити. Наступні наші кроки – звертатися за підтримкою до європейського та світового співтовариства. Адже всі мають розуміти, що ми живемо в єдиній екосистемі, нормальному балансу якої може загрожувати подальша розбудова атомної енергетики».

Американські гості також поспілкувалися із відомими миколаївськими спеціалістами в сфері екологічних проблем регіону Ларисою Патрушевою, Антоніною Галкіною, Інною Тимченко, Надією Сербуловою. Габріель та Марк висловили бажання взяти участь у фестивалі козацької слави «Збережемо Бузький Гард», який відбудеться 15 жовтня в місті Южноукраїнськ. Також вони повідомили, що документальний фільм буде продемонстрований в Миколаєві, Україні, США. Гості підтримали миколаївських активістів в боротьбі за збереження унікальної української землі.

Миколаївська правда

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН