Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Національний банк України випускає пам’ятну монету до 100-річчя херсонського університету

24 жовтня Національний банк України вводить в обіг нейзильберову двугривневу монету присвячену одному з найстаріших вищих навчальних закладів на півдні України, який засновано в листопаді 1917 року на базі евакуйованого в Херсон Юр`ївського учительського інституту. Один із пріоритетних напрямів в університеті – підготовка і реалізація міжнародних проектів у сфері науки й освіти; навчальний заклад готує спеціалістів із 34 спеціальностей: вихователів дитячих закладів, учителів, юристів, економістів, екологів, психологів, журналістів, перекладачів та інших.

     На аверсі монети розміщено: угорі малий Державний Герб України, напис УКРАЇНА, під яким номінал 2 ГРИВНІ, у центрі на дзеркальному тлі – стилізовану композицію: на тлі абрису книги зображено сучасну будівлю університету, на якій розміщено його логотип із написами по колу: ХЕРСОНСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ (угорі), KHERSON STATE UNIVERSITY (унизу); рік карбування монети – 2017 та логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (унизу праворуч).

   На реверсі монети на тлі абрису книги зображено історичну будівлю університету і написи: 100/ РОКІВ/ ХЕРСОНСЬКИЙ/ ДЕРЖАВНИЙ/ УНІВЕРСИТЕТ.

coins-ukraine.at.ua

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН