Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Вересневе бієнале у Новій Каховці

Таку назву має художня виставка, що відкрилася у міській картинній галереї Нової Каховки. 

У день відкриття сюди завітали представники творчого бомонду міста, поети, поціновувачі живопису і художнього слова. Директор картинної галереї Олена Михайленко, вітаючи присутніх з 65-річчям міста, нагадала про професійне свято художників, яке відзначають у другу неділю жовтня. Тож виходить, що вислів про осінь, яка є натхненною порою року для творчих людей, а особливо для художників має не тільки життєве підтвердження, а й професійну основу,пише НК Онлайн.

З визначною для Нової Каховки датою та з відкриттям виставки присутніх привітав заступник міського голови Володимир Сироватка. Розповідаючи про творчі надбання, які він бачив не в одному дитсадку міста, Володимир Миколайович зауважив: «Той хто творить, той має талант. А у нас в Новій Каховці талановиті не тільки дорослі, а й діти». Та що вже казати про народних майстринь і майстрів, творчий доробок яких духовно насичує місто!

А на виставці представлені роботи здебільшого не професійних художників. Це аматори, які мешкають не тільки в нашому місті, а й у Веселому, Козачих Лагерях. У багатьох з них професія абсолютно не пов’язана з творчістю, хтось бореться з хворобою, та це не заважає їм творити і відображати чудові миті життя чи природи.

Олена Михайленко представила роботу кожного художника і сказала кілька слів про авторів. Її доповідь доповнили рядки чудових поезій авторства Володимира Вітюніна, що створило прекрасний натхненний настрій для перегляду картин. Тож завітайте до картинної галереї, надихніться дивовижними роботами художників і не зважайте на захмарене осіннє небо.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН