Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Жителі Дніпровського району Херсона навчились заробляти на смітті

Дніпровський район першим у Херсоні запровадив роздільне збирання твердих побутових відходів. Жителі багатьох багатоповерхівок вже звикли до того, що поряд з традиційними сміттєвими баками розташовуються жовті контейнери для збору ПЕТ-пляшок.

Торік депутати районної ради виділили кошти на придбання спеціальних контейнерів. 77 одиниць вже встановлені на майданчиках ОСББ. Роздільний збір сміття приніс, як мінімум, два позитивних моменти.

«Встановлення контейнерів для поліетиленових пляшок – це мінус 2 сміттєвих баки щомісяця по кожному ОСББ. Тобто скорочується обсяг побутових відходів, які вивозяться на полігон. Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків реалізують зібрані пляшки як вторинну сировину і можуть заробляти кошти на ведення господарської діяльності», – розповів голова Дніпровської у місті Херсоні ради Владислав Кондратов.

Контейнери під ПЕТ-пляшки виготовлені на одному з херсонських підприємств. Вже зараз районна рада замовляє другу партію для ОСББ у кількості 40 одиниць.

Роздільне збирання поліетиленових пляшок з подальшою переробкою зменшує і забруднення навколишнього середовища. У середньому період її розпаду – 180-200 років.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН