Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні ділки підробляли цемент у фантастичних масштабах

У Херсоні податкові міліціонери «накрили» цілий підпільний завод. Але на цьому підприємстві нічого не виробляли, а псували чужу готову якісну продукцію. Саме так в обласному центрі заробляли на фальсифікованому цементі.

Від ділків постраждали покупці Херсонської, Миколаївської та Одеської областей. При чому цемент під марками відомих українських та закордонних виробників потрапляв не тільки у маленькі магазини, а й і у доволі відомі торговельні мережі. Адже поставляли його за документами, які не викликали сумнівів.

Податкові міліціонери говорять, що покупців приваблювала перш за все ціна. А тут і марка цементу підходяща і коштує дешевше.

Попадав у реалізацію як звичайний якісний цемент. Тому покупці, а це звичайні магазини, звичайна роздрібна торгівля, це звичайні люди, які використовують у своїх побутових питаннях, це в будівництві, в ремонтах, вони взагалі не можуть здогадуватися, що це дійсно фальсифікований цемент. Вони домішували і реалізовували під виглядом якісного цементу. Але ми провели дослідження, ми провели експертизу і експертиза дійсно нам підтвердила , що він є неякісним взагалі“, – прокоментував Дмитро Сосинович, перший заступник начальника ГУ ДФС у Херсонській області.

Схему організували жителі Херсона та громадянин Німеччини. Масштаби розгорнули промислові. Лише тільки обладнання коштувало 5,5 млн. грн. У якісний цемент додавали шлак, золу та пісок. При чому клеючої суміші залишали у підсумку не більше чверті. Так вони працювали два роки.

Лише тільки за 2017-й вони реалізували фальсифікату більше ніж на 64 млн. грн. Фіскали провели аж шість обшуків. Важливим доказом у суді буде вилучена чорна бухгалтерія та 70 тис. грн. готівки.

Чимало цікавої інформації податкові міліціонери сподіваються знайти і у комп’ютерах, які теж зараз вивчають відповідні спеціалісти. Там були не тільки обсяги фальсифікату, суми грошей, які отримали від його реалізації, а також списки покупців, до яких цей сурогат поставляли. Тільки на складах цього підпільного підприємства було 145 тонн вже готової до реалізації продукції.

Досудове слідство по кримінальному провадженню за ухилення від сплати податків та умисний випуск на ринок України небезпечної продукції здійснює слідче управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Херсонській області.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН