Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

34-у річницю Таврійськ зустрічає з порожнім бюджетом

За децентралізацію Київ забув про міста районного значення. Два роки тому був змінений бюджетний кодекс, і весь податок на доходи фізичних осіб у невеликих міст відібрали.

60% ПДФО, що сплачують промислові підприємства Таврійська, надходить до бюджету Новокаховської міської ради, 20% – в область, 20% – до Держбюджету. Податку на землю місто не отримує, це промислова зона. А акцизний податок спочатку надходить до Києва, а потім вже йде на місця.

«Третій місяць Таврійськ не отримує ні копійки з Державного бюджету від надходжень за продаж підакцизних товарів. Київ «забуває» повертати нам цей податок. Ми не мовчимо, але область не вирішує ці проблеми. ОТГ отримали статус міст обласного значення, обділивши міста районного значення. Третій рік ми воюємо з вітряками, але в бюджеті – нуль. Місто ще не було у такому становищі», – розповів Таврійський міський голова Микола Різак.

З такими настроями місто готується відсвяткувати свою 34-у річницю. До святкової дати вдалось відкрити музей історії одного з наймолодших міст не лише Херсонщини, а й України.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН