Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У новому навчальному році в Бериславському районі діятимуть два освітні округи з двома опорними школами

Опорні школи дають можливість дітям, що мешкають у невеликих населених пунктах, отримувати якісну освіту в навчальних закладах з гарною матеріально-технічною базою та високим рівнем викладання.

У Бериславському районі таких шкіл буде дві, за кількістю утворених освітніх округів. Це районна школа №1 та Новорайська ЗОШ І – ІІІ ступенів.

«На сесії районної ради прийнято рішення про створення освітніх округів. Ми зможемо отримати необхідне обладнання для навчання у спеціалізованих класах (біології, хімії, фізики). Кошти на це вже є в управлінні освіти Херсонської облдержадміністрації. І всі талановиті учні району зможуть отримувати якісну освіту в двох опорних школах», – прокоментував голова Бериславської райдержадміністрації Олександр Гомон.

Район отримає два шкільних автобуси, планується, що на початку нового навчального транспорт вже буде доставлений до Берислава.

За словами очільника району, всі навчальні заклади до навчального року готові. Вирішені питання опалення (закуплено вугілля на 3 млн. грн.), завершені поточні ремонти (на суму 1 млн. грн.). У тих закладах, де ремонти ще тривають, все йде за планом.

Всі школи району комп’ютеризовані, окрім Новокаїрської, де навесні від удару блискавки згоріли всі девайси. Влада району відшукує можливості (за рахунок залишків бюджету) забезпечити школу новими комп’ютерами та доступом до Інтернету.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН