Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці ремонтуються дороги

Цього року на ремонт дорожньої інфраструктури з міського бюджету виділено більше 7 мільйонів гривень. Це удвічі більше, ніж торік. У місті закінчений поточний ремонт автошляхів, зараз дорожники доводять до ладу тротуари, під’їздні шляхи до соціальних об’єктів.

Комунальне підприємство не лише успішно «освоює» бюджетні кошти (як, наприклад, в обласному центрі), а й заробляє, виконуючи замовлення підприємств.

На останній із сесій міськради КП «Новокаховське дорожнє управління» отримало майже 1 мільйон гривень на закупівлю техніки. Дорожники придбали колісний асфальтоукладач, який дозволяє втричі швидше проводити роботи і на порядок якісніше ремонтувати доріжки, тротуари, автомобільні шляхи. Нововведення уряду поки призупинили початок капітального ремонту центрального проспекту Нової Каховки.

«Всі роботи, які ми виконали, профінансовані з міського бюджету. Держава нам не допомагає. А тепер нові правила від Кабміну – для проведення капітального ремонту потрібно скласти проектно-кошторисну документацію власним коштом і чекати 2 місяці, поки папери будуть готові. Тобто ми б могли вже приступити до ремонту проспекту Дніпровського і завершувати роботи, тим більше 2 млн. 700 тис. грн. вже є на рахунку», – розповів керівник КП «Новокаховське дорожнє управління», депутат міськради Анатолій Гуртовий.

Нині комунальники займаються ремонтом тротуарів, підготовкою під’їзних шляхів до шкіл, вже встановлені «лежачі поліцейські», попереджувальні дорожні знаки біля навчальних закладів. Тобто – до нового навчального року готові. Дорожнє управління займається і госпрозрахунковою діяльністю. Виконує роботи для підприємств і заробляє гроші.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН