Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Під Запорізькою мерією пиляли “нову криптовалюту ” – “бурякоїни”

Акція проти безтендерних закупівель, які були запроваджені відповідним розпорядженням міського голови Запоріжжя Володимира Буряка, відбулася сьогодні, 30 серпня, під будівлею Запорізької міськради.

Про це повідомляє портал Depo.Запоріжжя.

Біля сходів у мерію активісти намагалися розпиляти, як вони повідомили, “нову криптовалюту ” – “бурякоїни”. Йшлося про банер, зроблений на кшталт банкноти номіналом 200 млн з портретом міського голови Володимира Буряка.

Цифра “200” невипадкова, саме стільки бюджетних коштів отримали всілякі фірми, що виконували підряди мерії, без конкурсу. Ще стільки ж поза тендерами можуть освоїти найближчим часом. Це стало можливим завдяки розпорядженню мера, яке дало можливість не проходити процедуру електронних закупівель в деяких випадках. Активісти вимагають від депутатів знизити так звані “допорогі”, тобто суму, при якій не треба проводити конкурс і таким чином створити чесну конкуренцію в системі закупівель.

Активісти намагалися розпиляти банер, що мало символізувати розпил бюджетних коштів. Однак це у них не вийшло, кажуть, певно, тому, що немає досвіду розпилу.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН