Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У херсонському музеї відкрито виставку відомої художниці

До дня Незалежності України та до 60-річчя творчої діяльності у музеї відбулося відкриття виставки творів заслуженого художника України Марії Шнайдер-Сенюк.

Марія Несторівна Шнайдер-Сенюк вплела чарівну квітку свого таланту у багатий різнокольоровими барвами вінок сучасного декоративно-ужиткового мистецтва України, заклала фундамент для формування цілої плеяди майстрів з художнього текстилю на Херсонщині.

На виставці репрезентовано близько тридцяти робіт, серед яких живопис, графіка, текстиль з колекції музею та із власності мисткині. На вернісаж завітали художники – члені НСХУ, друзі та шанувальники українського мистецтва, представники місцевих ЗМІ.

Відкривали виставку директор музею, заслуженій працівник культури Уараїни Аліна Доценко, голова Херсонської обласної організації НХСУ Олександр Ковач, настоятель Свято-Олександрівського храму отець Андрій, відомі поети і журналісти Анатолій Марущак та Валерій Кулик.

Співробітники музею сподіваються, що виставка творів Марії Шнайдер-Сенюк буде справжнім дарунком всім патріотам, мешканцям та гостям міста на головне державне свято.

Херсонський художній музей

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН