Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Колишню лікарню залізничників у Херсоні оновлять для реабілітації воїнів АТО

Медичний центр створений на базі ліквідованої лікарні залізничників. Унікальність закладу в тому, що, крім головного корпусу, де розташовані терапевтичне та хірургічне відділення, має окреме п’ятиповерхове приміщення для проведення фізіотерапевтичного лікування. Обладнання в ньому залишилось ще з радянських часів, але практично все в робочому стані.

Тепер у лікарні відновлювального лікування з’явилась реальна перспектива оновити устаткування та провести капітальні ремонти. Проект херсонської лікарні буде профінансований з Фонду регіонального розвитку. Протягом трьох років медзакладу повинні надійти 30 мільйонів гривень, цьогоріч – 6,5 млн., за які планується придбати сучасне обладнання та провести капремонт одного з поверхів фізіотерапевтичного корпусу.

У чому перспектива цього корпусу? У тому, що ми зможемо створити повний комплекс послуг з реабілітації демобілізованих (фізичної, психологічної, медичної). Ті, хто воював на Сході України, зможуть отримати медикаментозне лікування, паралельно з цим зайнятись фізичною та психологічною реабілітацією. Часто учасники бойових дій не звертаються до спеціалістів, оскільки плутають психологічну допомогу з психіатричною і не вважають себе хворими. У нас допомога психологів буде в комплексі відновлювального лікування і не викликатиме супротиву”, – розповіла головний лікар „Обласної лікарні відновлювального лікування” Херсонської обласної ради Вікторія Вагнер.

Окремого спеціально обладнаного корпусу для фізіопроцедур не має жодна із херсонських лікарень, крім колишньої лікарні залізничників. Головний лікар вважає, що це вдале рішення державної програми з допомоги воїнам АТО.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН