Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Відбулося урочисте завершення українсько-американських навчань “Сі Бриз-2017” в Одесі

Командування ВМС України та США підвели підсумки двотижневих навчань “Сі Бриз-2017”. Про це повідомляє кореспондент УНН

На церемонії закриття, що проходила у Будинку офіцерів, командувач ВМС ЗСУ Ігор Воронченко акцентував увагу на тому, що під час навчань були відпрацьовані дії багатонаціонального штабу з планування та ведення морських операцій відповідно до стандартів НАТО: військові кораблі пройшли більше 5 тис. миль, здійснено 850 стрибків із парашутом, реалізовано 60 спільних навчань берегової фази, відбулося 6 висадів морського десанту, 200 занурень аквалангістів та 310 авіаційних вильотів.

“Формат навчання був значно розширений, підготовка офіцерів до участі у “Сі Бриз-2017″ була проведена завчасно. Під час навчань відпрацьовано дії багатонаціональних сил під час проведення операції з безпеки на Чорному морі та спільні дії щодо висвітлення надводної обстановки, а також підготовлено багатонаціональні сили щодо проведення операції з безпеки у кризовому регіоні”, – зазначив І.Воронченко.

Цього року “Сі-Бриз-2017” проходило під гаслом “Партнерство заради миру”. Загалом у навчаннях взяло учать 16 країн світу, окрім Молдови, яка в останній день, без пояснень, відмовилася від участі. У свою чергу американська сторона наголосила, що результатом та рівнем підготовки “Сі Бриз-2017” задоволені і у майбутньому будуть використовувати всі можливості проведення навчань у Чорному морі.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН