Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Запоріжжі будинок інвалідів купував аскорутин на 60% дорожче, ніж інтернат у тієї ж фірми

КУ “Преславський психоневрологічний інтернат” та КУ “Таврійський будинок інвалідів” Запорізької облради купували аскорутин у ТОВ “БаДМ” з ціновою різницею у 60%.

Так, КУ “Преславський психоневрологічний інтернат” Запорізької облради у лютому 2017 року замовив аскорутин (табл. 0,05/0,05г №50) у ТОВ “БаДМ” за 14,42 грн. В свою чергу, КУ “Таврійський будинок інвалідів” Запорізької облради у тому ж місяці і у тієї ж фірми купив вже за 25 грн.

Оптово-відпускна ціна від Міністерства охорони здоров’я на аскорутин складає 14,75 грн. На ринку ж середня вартість цих ліків від 15 грн до 17 грн.

При цьому, “Преславський психоневрологічний інтернат” оголошував допорогову закупівлю, однак “БаДМ” було єдиним учасником, а “Таврійський будинок інвалідів” просто відзвітувався у системі “Прозоро” про укладений без конкурсу договір.

Директором КУ “Таврійський будинок інвалідів” Запорізької облради є Олександр Старосвітський, який на місцевих виборах 2015 року обрався до Оріхівської районної ради від “Нашого краю”. Відповідно до декларації Старосвітського, його дружина Валентина Старосвітська також працює в “Таврійський будинок інвалідів”.

Директором КУ “Преславський психоневрологічний інтернат” Запорізької облради є Юрій Нєговєлов, який на виборах 2016 року обрався до Приморської міської громади від “Аграрної партії”. Своєю дружиною він вказував Олену Саввову, яка була депутатом Преславської сільської ради від “Партії регіонів” 2010-2015 рр. Своїм місцем роботи вона тоді вказувала – головний лікар “Преславського психоневрологічний інтернату”.

Наші гроші.Запоріжжя

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН