Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Делегація Нової Каховки в гостях у військових моряків з підшефного катеру

24 квітня виповнилося 18 років з того дня, як учбовий катер (УК) „Дарниця” 22-го дивізіону катерів охорони рейду 5 бригади кораблів охорони водного району (БрКОВР ) Військово-Морських Сил України наказом заступника міністра оборони – командувача Військово-Морських Сил України віце-адмірала Михайла Єжеля перейменовано на УК „Нова Каховка”. День підйому Військово-Морського прапору екіпаж катера відмічає 25 квітня. В далекому 1986 році він був построєний на верфі міста Гданська (Польща), пише видання НК Онлайн.

З того часу УК „Нова Каховка” неодноразово відвідував наше місто. Разом з катером до новокаховчан прибували курсанти Севастопольської Військово-Морської Академії ім П.С.Нахімова та військовий оркестр академії.

Участь моряків завжди була окрасою святкування Дня Перемоги у Новій Каховці. Останній раз моряки відвідували місто у 2013 році.

На сьогодні два міста Херсонщини мають свої підшефні катери: це учбовий катер „Нова Каховка” та протидиверсійний катер „Скадовськ”. Ракетний катер „Каховка” був виведений з бойового складу ВМС ще у 2012 році. А торпедолов „Херсон” залишився в окупованому Криму.

Але традиції шефства, особливо після окупації Криму та передислокації катера у 2014 році до Одеси, не втрачені. Цьогоріч на святкуванні 29 квітня Дня катеру в гостях у моряків пребувала делегація у складі керуючого справами міськвиконкому Василя Акуленка, депутата міської ради Юрія Власова, директора музею історії міста капітана 1 рангу у відставці Віктора Васильєва. Як завжди, гості приїхали до підшефних не з порожніми руками.

Камбузний посуд ніколи не буває на катері зайвим. Гості оглянули катер, який наразі перебуває в стані підготовки до участі у закордонному поході з курсантами Військов-Морського інституту, щоб визначити нагальні потреби катеру та його особового складу. Цей перший похід після передислокації і інституту і катеру до Одеси за планом відбудеться у липні поточного року. А поки що екіпаж повинен буде виконати значний обсяг робіт по остаточній підготовці метаріальної частини та обладнання до виконання завдань у морі. Тож потужна шефська допомога, на яку сподіваються як моряки катеру, так і командування дивізіону, буде далеко не зайвою.

Під час урочистого шикування на святковий підйом Військово-Морського прапору та флагу міста Нова Каховка, В.Акуленко оголосив про наміри керівництва ПАТ „Дім марочних коньяків „Таврія” взяти шефство над катером. Тим самим підприємство ще раз доводить як своє порозуміння соціальної підтримки не тільки своїх працівників і мешканців міста Нова каховка, але і не цурається надання підтримки підшефному місту катеру „Нова Каховка” Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

За домовленністю з командувачем ВМС до Нової Каховки на святкування Дня Перемоги заплановане  прибуття військового оркестру Військово-Морських Сил. Також розглядається можливість поновлення практики прибуття катеру разом з курсантами Військово-Морського Інституту на святкування 65-ї річниці міста наприкінці вересня.

Висловлюємо щиру подяку керівникам підприємств міста, які  постійно надають шефську допомогу військовим морякам та іншим захісникам України:

Юрій Власов, приватний підприємець, депутат Новокаховської міської ради,

Олег Єрьоменко, директор ПАТ “Дім марочних коньяків “Таврія”, член міськвиконкому;

Віталій Тищенко, директор ПАТ “Новокаховський завод плавлених сирів”, член міськвиконкому;

Юрій Тимощук, директор ПАТ “Бериславський хлібзавод”;

Наталія Залєтаєва, директор Новокаховської автошколи ТСОУ.

Тож шефство Нової Каховки над іменним катером продовжується. Народ та його армія – єдині!

Віктор Васильєв

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН