Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонці сьогодні зустрічають найбільше християнське свято – Великдень

Сьогодні всі херсонці вітають один одного: «Христос воскрес!». Усі православні християни святкують Великдень. Повернувшись з урочистої літургії з освяченими дарами всі пригощаються і вітають з найбільш значущим святом – Воскресінням Господнім.

«У Старому Завіті янгол смерті пройшов крізь Єгипет, але обраний народ, який готувався до Пасхи, залишився живим. Він звільнився і вийшов з землі єгипетської. Так із часом Пасха не втратила своєї сутності – того, хто сильніший за смерть, вона не забирає. У Пасхальній літургії в одному з читань є такі слова: «Де твоє жало, смерть? Де твоя перемога? Пасха – перемога життя над смертю», – настоятель херсонського храму Віри, Надії, Любові та Софії, отець Ігор нагадав суть Великодня.

Тож, не за благословенням приношень у великодньому кошику, а за благодаттю Воскреслого Христа потрібно йти до храмів, щоб прославити Сина Божого короткою молитвою: «Христос воскрес!».

Після суворого Великого посту настає Світла Седмиця. У ці святкові дні потрібно не забувати про милосердні вчинки, відвідати рідних й близьких, яких давно не бачили, і розділити з ними радість Великоднього свята.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН