Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Українська бюрократія перевершила сама себе – від багатодітної родини вимагають 137 тис. грн

На Миколаївщині соцпрацівники вимагають від сім’ї з вісьмома дітьми повернути 137 тисяч гривень допомоги малозабезпеченим. У службі виявили помилку в документах і оголосили родину злісними порушниками, повідомляє ТСН.

Ще до рішення суду державна установа зупинила всі соціальні виплати родині. Тепер Юлія Биргеу позичає гроші на лікування дітей і заощаджує на їх харчуванні. Єдиним доходом сім’ї лишається зарплата батька на ремонті меблів – 3 тисячі гривень. Харчуються люди із запасів власного врожаю на городі. Про купівлю іграшок і одягу тепер уже навіть не йдеться. 

Начальник управління праці та соцзахисту населення міста Первомайськ Ольга Колесниченко твердить, що довідки з податкової були неправдивими. “Він надавав інформацію, і він несе відповідальність за надану інформацію”, – каже юрист цього ж управління Ольга Магденко.

Михайло Биргеу запевняє, що нікого не обдурював: дійсно написав заяву про припинення підприємницької діяльності, але в податковій пояснили, що це довгий процес і продовжували видавати довідки про дохід для соцзахисту. “Я приходив сюди і надавав декларації. Мені говорили – пиши на декларації ліквідаційна. Мені ніхто не повідомив, що я закритий”, – твердить багатодіний батько.

У податковій всю провину перекладають на чоловіка. “Довідка видається згідно поданої звітності податковій. Може, умисно здавав”, – припускає начальник відділу податків і зборів з фізичних осіб Вікторія Заніздра. Натомість адвокат родини запевняє, що чиновники не тих зробили винними.

“Винною є та установа, яка видавала ці довідки – саме податкова інспекція, тому що особа сама не друкує ці довідки, не може виготовити. Там стоїть печатка”, – каже юрист Олена Петренко. Однак наразі судять не податківців, а батька 8-ми дітей. Засідання призначене на 10 квітня. 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН