Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині черговий скандал з бюджетними коштами

Остання сесія Любимівської селищної ради (Каховський район) виявила великі розбіжності у баченні розвитку громади між селищним головою, з одного боку, секретарем ради і більшістю депутатів, з іншої.

Схрестили шпаги на питанні розподілу вільних залишків бюджету, які перекочували з 2016-го. На початок листопада профіцит селищної казни складав півтора мільйони гривень, на середину лютого 2017-го їх виявилось вже 3 млн.

«Конфлікт можна побороти, якщо по цілому списку питань, який озвучила секретар селищної ради Марина Димченко, ми знайдемо розуміння з головою ради. Одне з найголовніших питань – чому на кінець року у нас отрималась така сума? У більшості депутатів є немало питань, і допоки ми їх не вирішимо, не буде конструктивної роботи», – прокоментував депутат Володимир Жданов.

Депутати також вважають, що суми, витрачені на благоустрій селища, вказані на сайті, явно завищені. «У нас є офіційна сторінка, на якій вказуються витрати бюджету. Депутати дійшли висновку, що суми на благоустрій вказані значно більші, аніж реальні цифри. Тому ми «вибили» аудиторську перевірку. Ми залучимо третю сторону, і результати роботи аудиторів обов’язково оголосимо на найближчий сесії», – повідомив депутат Любимівської селищної ради Сергій Циганов.

Конфлікт обростає все новими претензіями з боку депутатів до селищного голови Сергія Коновалова і головного бухгалтера. На що він прокоментував, що така ж ситуація спостерігається в радах різних рівнів. Тільки ось від такої роботи страждатимуть, перш за все, громади, які довірили розвиток депутатському корпусу.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН