Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Керівництво Меджлісу в регіоні підтверджує збройну сутичку на Чонгарі

Вчора ввечері редакції «Українського Півдня» про напад озброєних людей на Чонгарі повідомив Абмеджит Сулейманов, керівник представництва Меджлісу кримськотатарського народу в Херсонській області. На той момент він надав інформацію про те, що напад здійснили ЗСУ на громадську організацію «Аскер», там же розташовано кримськотатарський батальйон імені Номана Челебиджихана.

На нашу публікацію відреагував керівний склад оперативного командування «Південь», зазначивши, що надана нами інформація фейк. В їх повідомленні на Фейсбуці зазначається наступне: «Підрозділ, що входить до складу військової частини оперативного командування «Південь» та виконує бойові завдання  в Херсонській області, на кордоні з Кримом, облаштував за наказом командира бойові позиції. Під час здійснення необхідного переліку робіт, на позиції прибули максимально озброєні представники незаконного збройного формування. Враховуючи специфіку підрозділу та умови ситуації, формування було затримано, роззброєно і виконанні всі вимоги статутів і інших законодавчих актів стосовно дій у подібних ситуаціях».

Редакція «Українського Півдня» наголошує, що інформація у статті була подана зі слів очевидця, який мав контакт телефоном із постраждалими від нападу і пізніше сам приїхав на місце подій, де зараз і залишається. Абмеджит Сулейманов сьогодні вранці розповів, що нападаючі були у балаклавах, їх головуючий був у нетверезому стані. Для нападу використовували БТР, здійснювалися постріли в повітря і в землю.

Зараз на місці події триває розслідування.

Як каже керівник представництва Меджлісу кримськотатарського народу в Херсонській області, вже відомо, що у нападі брала участь 34 бригада. Постраждалі хочуть, аби була визнана провина нападників і відшкодовано завдані матеріальні збитки. «Ми хочемо, аби до народу, який і так постраждав через події у Криму, ставилися із повагою», – зазначає Абмеджит Сулейманов.

Підтвердив інформацію на Фейсбуці і Рефат Чубаров:


Конфлікт зафільмовано знімальною групою телеканалу “АТР”.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН