Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині ситуація з африканською чумою контрольована

В Херсонській області зафіксовані 2 випадки загибелі поголів’я від африканської чуми свиней в Іванівському та Олешківському районах. Діагноз АЧС підтверджений лабораторними дослідженнями. Осередки зараження вірусного захворювання локалізовані і нині тривають заходи з їхньої ліквідації.

«Визначений радіус зони зараження, йде спалення тварин, корму, дерев’яних споруд, де утримувалось поголів’я, ретельна дезінфекція приміщень і територій. В Олешківському районі ця зона визначена у радіусі 3 кілометрів. Триває спостереження за худобою, закриті всі ринки, постачання свинини йде лише через торговельну мережу. Також з цієї зони заборонений обмін свинопоголів’я», – зазначила заступник начальника управління Держпродспоживслужби у Херсоні Марина Малахова.

На виїзді з районів встановлені дезбар’єри, на яких цілодобово чергують правоохоронці, працівники ветеринарної служби та МНС, які відслідковують ситуацію і не допускають провезення м’яса чи худоби без відповідних довідок.

Спеціалісти стверджують, що АЧС безпечна для людини, але вірус дуже стійкий. Головна ж проблема – завдає збитків сільгоспвиробникам і економіці в цілому. При досягненні певного рівня захворюваності на АЧС країна визнається небезпечною. І тоді на три роки діє заборона на експорт сільгосппродукції. Через загрозу поширення АЧС від української свинини вже відмовились Вірменія та Молдова.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН