Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Андрій Гордєєв – про ремонт доріг на Херсонщині та боротьбу з негодою

З виділених державою 219 мільйонів гривень на ремонт доріг у Херсонській області минулого року освоєні 196. Чому не були використані всі кошти з Фонду регіонального розвитку?

Голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв пояснює тим, що рахунки «Облавтодору» були заблоковані через старі борги протягом усіх літніх місяців. Власне робота розпочалась лише у вересні. Відбувся тендер на проведення робіт. Дві підрядні організації – ТОВ «Будівельна компанія «Дорлідер» та «Броварське шляхово-будівельне управління №50» виступили виконавцями робіт.

«Я неодноразово виїжджав і на трасу міжнародного значення М-14, і на автошляхи у Цюрупинському та Білозерському напрямку. За ходом робіт цілодобово спостерігали спеціалісти технагляду. Я дуже задоволений результатом роботи підрядників, автошляхи відремонтовані якісно», – повідомив Андрій Гордєєв.

Чому цієї зими, як і в попередні, автошляхи області були очищені від снігу, а в обласному центрі утворились снігові замети навіть на центральних вулицях? Тому що обласна влада знала про ускладнення погодних умов і підготувалась, а міська – не слідкує за прогнозами.

«Ми вивчили, як рухатиметься сніговий фронт. Він охопив переважно правий берег Дніпра. Тому була максимально мобілізована техніка з тих районів, де великих снігопадів не очікувалось. Зосередились на трасах на Миколаїв, Берислав, Цюрупинськ. Прибиральна техніка працювала цілодобово, за одне коло в 4 години на зустрічній смузі вже утворювались кучугури снігу. Хоч і були проблеми через сильний вітер, але автошляхи області були очищені», – розповів губернатор.

На думку Андрія Гордєєва, для того аби місто не перетворювалось у велику ковзанку, треба було створити штаб, розподілити кожен клаптик тротуарів і доріг між комунальними підприємствами, приватними підприємцями, ОСББ і ЖЕКами. І тоді кожен, хто не очистить свою ділянку, платитиме великі адміністративні штрафи.

А «репетицію» зимових складних умов потрібно було провести ще у вересні. Тільки міській владі було не до цього.

Поділитись публікацією

Один коментар

  1. А сейчас что мешает очистить дороги ? Возьмите ХБК например: ул. Кримская, ул. Поповича, ул. Каховская, а таких улиц по городу много которые нужнаются ХОТЯБЫ в посыпке песка…
    Ну а что касаемо ремонта дорог… – это катострофа Вы бы лучше город делали, а не пригород и трассы, по городу едишь пытаешся объежать те ямы, а вдругую попадаешь… (ул. Горького (Театральная), ул. Перекопская), а люков сколько…

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН