Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як Нова Каховка переживає сувору зиму?

Зима цього року видалась не з простих. Морози, снігопади, хурделиці з короткочасними відлигами.

Як переживає зиму невелике містечко і наскільки важко боротись з екстремальними погодними умовами, розповів перший заступник Новокаховського міського голови Леонід Чурсинов. В цілому, опалювальний сезон Нової Каховки проходить без аварійних ситуацій, що вплинули би на температурний режим у соціальних об’єктах та житловому секторі. Міська влада приділяє особливу увагу обігріву закладів охорони здоров’я, шкіл і дитячих садків.

«Цьогоріч дві котельні, побудовані за кошти інвесторів, працюють на альтернативному паливі. Вони подають тепло до приміщень міських лікарень за меншим тарифом і досить якісно. Ми не залежимо від лімітів газу, що значно впливає на проходження опалювального сезону. В цілому, ситуація у Новій Каховці стабільна», – розповів перший заступник Новокаховського міського голови Леонід Чурсинов.

На новорічні та різдвяні свята у комунальників не було вихідних. Місто не має великої кількості спеціальної техніки, тому співробітники КП працювали у кілька змін. Один з працівників не був вдома протягом 4 діб, після короткого відпочинку знову брався до розчищення автодоріг. В першу чергу чистили і посипали піском магістральні вулиці, якими рухається громадський транспорт, тому рух у Новій Каховці не припинявся навіть у найсильніші снігопади 5 і 6 січня.

«Звичайно, було певні проблеми з ожеледицею через те, що ми не використовуємо ніякі суміші на прохання городян, оскільки їхній склад псує автомобілі і взуття. У нас є запаси піску, і до сьогодні посипаємо перехрестя і зупинки, щоб убезпечити автомобілістів і пішоходів. Комунальне підприємство «Шляхово-експлуатаційне управління» завжди реагує вчасно і якісно виконує роботу», – продовжив Леонід Чурсинов.

Тож, у складні погодні умови влада і комунальники роблять все, аби новокаховчанам було якомога комфортніше пережити зиму. Тільки ось у 300-тисячному обласному центрі стан доріг і тротуарів залежить цілком від примх погоди й інтенсивності руху. Комунальники ніяк на нього не можуть вплинути. Піску ж бо на території області, де розташована найбільша напівпустеля у Європі, на жаль, немає.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН