Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ознайомлені з різними професіями школярі більш відповідально ставляться до навчання, – профкосультант Світлана Кіхтенко

Знайомити учнів зі світом професій потрібно з початкових класів. Тоді вмотивовані школярі ставляться з більшою відповідальністю до вивчення загальних предметів. Це доводить досвід роботи Херсонського профорієнтаційного центру «Данила».

«З 2010 року розроблений профорієнтаційний курс для учнів 1-4 та 5-7 класів. За останні п’ять років моєї роботи діти, які з першого класу отримали інформацію про різноманіття професій, вже у п’ятому класі показують більшу активність у навчальному процесі», – розповіла директор профцентру «Данила» Світлана Кіхтенко.

Для старших дітей – допрофільне навчання: курси за вибором та профорієнтаційні курси. Перші – курси за вибором – оволодіння технологією вибору і перші кроки у самовизначенні. Друге – профорієнтаційні курси.

«Міністерство освіти та науки України затвердило навчальні програми для учнів 8-9 класів «Людина і світ професій» та «Побудова кар’єри» – для 10-11-х. За десять років роботи профорієнтаційного центру у старшій школі нам вдалось навчити майбутніх випускників складати особистий професійний план і крок за кроком йти до досягнення мети – бути висококваліфікованим спеціалістом і отримувати достойну заробітну плату», – говорить Світлана Кіхтенко.

Світлана Кіхтенко вже 16 років займається у Херсоні профорієнтаційною роботою. За цей час розроблені і впроваджуються декілька проектів, що допомагають херсонським школярам обрати професію до душі, поглиблено вивчати предмети, які знадобляться для здобуття спеціальності, і врешті – стати впевненими і успішними.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН