Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Нардеп Ірина Геращенко дорікнула ОБСЄ

Ірина Геращенко, яка до того, як стати політиком, була журналістом, вирішила висловити своє обурення щодо ситуації навколо утискання прав українців на території РФ.

Перший віце-спікер Верховної ради звернулася до ОБСЄ, зазначивши, що жодна міжнародна організація не згадує про те, що у Росії відсутня трансляція українського телебачення:

“В РФ не працює жоден український телеканал. Жоден. Чомусь це ніколи не хвилювало і не хвилює ані вельмишановну пані Дуню Миятович (представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ) і ОБСЄ, ані жодну міжнародну журналістську організацію.

В РФ проживає велика українська діаспора, яка налічує мільйони людей, десятки тисяч українців там працюють, сотні- виїхали внаслідок розв’язаноії РФ агресіі на Донбасі. Там в тюрмах сидять українці- політв’язні! Вони мають право на українську мову і українські телеканали, але їх немає в жодному кабелі. Так само блокуються украіїнські телеканали на окупованому Донбасі і Криму.

Де гучні заяви з цього приводу? Більше того, порушення свободи слова на окупованих територіях не входить в різні моніторинги , в т ч РЄ і тд, бо ж, мовляв, туди не пускають моніторингові місії, а отже, інформації не може бути в звітах.

А щодо присутності іноземних телеканалів в українському медіа – просторі, то яку б країну не представляли ці телеканали- вони мають дотримуватися українського законодавства, якщо ретранслуюються в Україні.”

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН