Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На святі української книги у Херсоні презентували свої роботи і автори

Два дні у кіноконцертній залі «Ювілейний» тривало Свято Книги. Перший Південний фестиваль книги і читання «Книжковий Миколай – 2016» відбувся.

На всіх, хто відвідав дійство, чекали зустрічі з українськими письменниками, театральні вистави, поетичні читання, презентації книг, різноманітні майстер-класи. І, головне, – можна було познайомитись і придбати сучасну і ошатну українську книгу .

Видавництва зі Львова, Харкова, Києва, Миколаєва та Вінниці презентували свою продукцію. «Своє дитинство я багато часу проводив з книгою і знаю, що діти, які полюбляють читати, гармонійно розвиваються як особистості. Дякую гостям і видавництвам, які завітали на наш фестиваль, за можливість ознайомитись з новими книжками та авторами»,- зазначив голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв на відкритті фестивалю.

Фестиваль завжди – це зустрічі. На «Книжковому Миколаї» – зустріч із новою книгою, яка може стати надійним порадником і другом. А ще – можливість поспілкуватись з її автором, який вклав у свій твір частину душі, думок, мудрості.

«Познайомилась із Марією Чумарною – поетесою, журналісткою, громадською діячкою, педагогом. Це видатна жінка нашої епохи, творча, мудра людина, – поділилась враженнями від фестивалю секретар Херсонської міської ради Олена УрсуленкоПозитивні емоції і відгук у душі викликають багато українських видань. Особливо вражають дитячі книжки за змістовим наповненням і яскравим оформленням».

«Книжковий Миколай» особливу роль надав дітям. У рамках фестивалю нагороджені переможці міського конкурсу емблем до Міжнародного Дня Волонтера. Цьогоріч найкращі роботи учнів Херсонської школи та Дизайн-ліцею стали дарунком волонтерам Херсонщини.

«Робота, що перемогла на конкурсі, може стати відзнакою волонтерів у 2017 році, якщо депутати та виконавча влада підтримають програму про відзначення людей, котрі присвятили себе служінню і допомозі іншим. Хочу подякувати за спільну роботу цього року династії талановитих художників і педагогів – родині Сліпичів за підтримку ідеї, а також – управлінню культури та депутатам, які дбають про розвиток талантів дітей», – зазначила Олена Урсуленко.

Перший Південний фестиваль «Книжковий Миколай» зібрав творчі колективи в одному часі і просторі. Театральні постановки, декламування віршів переможців поетичного конкурсу і звучання української пісні – колядок, різдвяних пісень, бардівської пісні у виконанні автора Зиновія Медюха.

«Книжковий Миколай» зробив херсонцям дарунок – Свято книги і творчості, яке, сподіваємось, продовжиться і наступного року.

Фото: Анна Лисовая

Фото: Анна Лисовая
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН