Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині недобудови отримують друге життя

У Чаплинці на Херсонщині закладено перший камінь у реконструкцію будинку, який тривалий час був пам’ятником безгосподарності та безпорадності. Протягом кількох років у Херсонській області діє програма «Власний дім», згідно з якою в цьому році вже надано перші два мільйони гривень для реконструкції незавершених споруд у селищі.

Будівництво багатоповерхівки зрушило з місця завдяки командній роботі й зусиллям органів місцевої виконавчої влади, які знайшли кошти для забезпечення житлом мешканців селища. За словами голови Херсонської облдержадміністрації Андрія Гордєєва, головне в цій програмі те, що вартість житла буде невисокою, адже добудувати споруду дешевше, ніж звести її з нуля. Отже, отримати таке житло зможуть працівники бюджетної сфери, учасники антитерористичної операції та сім’ї загиблих бійців у зоні АТО.

Ввести перший такий будинок в експлуатацію у Чаплинці передбачено до 1 вересня наступного року. У планах до кінця цього року — закласти перший камінь в недобудову в Скадовську та урочисто відкрити вже зведений сучасний будинок із поліклінікою на першому поверсі у Білозерці.

Завдяки реалізації програми індивідуального житлового будівництва мешканці сільських населених пунктів області, громадяни, які переселяються у сільську місцевість, і учасники АТО, що повертаються із зони бойових дій, члени їхніх сімей мають можливість отримати довгостроковий пільговий кредит під три відсотки річних.

«Більш як 20 років у Чаплинці взагалі не будували житла, яке дуже потрібне багатьом сім’ям, — зазначив голова Чаплинської селищної ради Олексій Фаустов. — Коли я звернувся до голови обласної державної адміністрації з пропозицією реконструювати недобудову у житловий будинок, він одразу погодився, розуміючи важливість розв’язання проблем району. Ми задоволені, що спільними зусиллями керівники облдержадміністрації та обласної ради допомогли нам розпочати цей процес». 

ukurier.gov.ua

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН