Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі на Хортиці провели флешмоб української пісні

У Запоріжжі на території історико-культурного комплексу «Запорізька Січ» на Хортиці відбувся флешмоб української пісні. Мета акції – показати українську ідентичність Запоріжжя. Учасники акції виконали пісні «Молитва за Україну» Миколи Лисенка, українську народну пісню «Гей, соколи» та марш січових стрільців «Ой у лузі червона калина».

Також, за словами організаторів, акція є відповіддю на низку музичних флешмобів, які відбилися в Україні та Росії з виконання радянських пісень у громадських місцях, поштовхом став записаний та поширений запорізькою телекомпанією TV5 відеоролик з виконанням пісня з радянської кінострічки «Весна на Заречній вулиці» на запорізькому залізничному вокзалі. Журналісти цього ЗМІ позиціонували акцію як флешмоб-привітання з 83-річчям металургійного комбінату «Запоріжсталь», одним з власників якого є «Метінвест», що входить СКМ Ріната Ахметова. Металургійний комбінат є власником 100% акцій телеканалу TV5.

«Йде ідеологічна війна. Мабуть, комусь потрібно; хтось хоче показати, що тут когось чекають. Ми хочемо показати навпаки – Україна, воля, національна ідея, національне відродження. Ось такі саме речі такі флешмоби показують», – розповів один з учасників флешмобу української пісні на Хортиці, учасник бойових дій на Донбасі Тимур Книш.

У флешмобі на Хортиці взяли участь 42 студенти Запорізького музичного училища імені Майбороди, які також були учасниками виступу на запорізькому залізничному вокзалі, організованого місцевим телеканалом TV5.

«Ми виконували замовлення від TV5, який хотів привітати «Запоріжсталь». Ми виконали пісню запорожців… А те, що перетворили у зв’язку з цією піснею акцію у політичну, то це вміння і справа тих, хто вміє це використовувати. Сьогодні учасників хору буде 42 людини. У нас всі пісні є в репертуарі, тому ми їх спеціально не вчили до цього заходу», – каже директор училища Сергій Пелюк.

3 грудня флешмоб української пісні «Заспіваймо, друзі!» також відбувся у Дніпрі.


Радіо Свобода

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН