Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як рішення Порошенка в Одесі вплине на виноробну галузь Херсонщини. І не тільки

Виноробні господарства, що працюють на власній сировині, відтепер не купуватимуть ліцензії на продаж. Президент Петро Порошенко підписав Указ про відміну ліцензії для дрібних виноробів. Отримання цього дозвільного документу обходилось сільгоспвиробнику  в 500 тисяч гривень.  Раніше парламентарі скасували такі ліцензії і для виробників медових напоїв. Це спростить життя дрібним господарствам, вважає експерт виноробної галузі Олександр Сидоренко.

«Виноробство – важкий труд, цілорічний. В Україні виноград старіє, нових посадок немає. Тому так важливо підтримувати фермерів, що займаються виноградарством. Саме вони створюють торгові марки – вино регіону, яке повинно стати візитівкою краю. Я підрахував, що один кущ в Україні продуктивніший в 6 разів, аніж у Франції. Це залежить від щільності насаджень, у нас вона вдвічі, а то й втричі менша, чим в Європі і Південній Америці, а врожайність вища. Нам потрібно підтримувати цих виноробів, які створюють автентичне українське вино», – говорить експерт Олександр Сидоренко, який більше 40 років віддав виноробній справі.

Після окупації Криму, на який припадала левова частка виробленого в Україні власного вина, саме виробники півдня України потребують підтримки від держави. І прийняті парламентом і Президентом законодавчі акти сприятимуть розвитку виноробства.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН