Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський волонтер Олег Баркаренко став «Народним героєм»

В рамках проекту «Народний герой України» було відзначено волонтера з Херсонщини Олега Баркаренко, який зараз будує хостел для переселенців, допоміг встановити багато меморіальних дощок для воїнів, які загинули на Сході України та зробив ще багато добрих справ. На Фейсбук сторінці проекту написали про те, що Олега Баркаренка можна сміливо назвати народним героєм, адже все своє життя присвятив допомозі людям:

 – Олега Баркаренка, 48-річного мешканця Херсонської області по праву можна віднести до плеяди Народних Героїв. Нам пощастило дізнатись про нього завдяки швидкому розширенню географії проекту та долученню до лав нашої громадської ініціативи представників не лише Львівщини, а й іших регіонів України.

Попри усі свої численні заслуги перед земляками, він не вбачає у своїй діяльності нічого особливого. Хоча цього року від часу реалізації його першого соціального проекту виповнилося п’ятнадцять років.

Формування своєї активної життєвої позиції громадянина, якому не байдужа доля країни, Олег Баркаренко пов’язує зі своїм дитячим та юнацьким захопленням спортом.

«Свою любов до спорту я прагнув передати наступному поколінню, особливо тим дітям які не мали батьківської турботи. Разом зі своїми товаришами, ми постійно влаштовували дитячі турніри з футболу, волейболу, де діти-сироти, діти з малозабезпечених та неповних родин могли відчути те, що комусь не байдуже їх доля, отримати увагу та призи».

Після проведення перших заходів спортивного дозвілля для дітей він доклав усіх зусиль, щоб продовжувати розвивати цю діяльність та зробити її постійною.

Війна, яка враз змінила життя усієї країни не залишила байдужим і нашого героя. Від її початку об’єктом його опіки стали люди, які потерпають не лише через бойові дії, а й через фінансово-економічну кризу, яка зробила зубожілими значну кількість наших спів-громадян. Заради системної допомоги демобілізованим воїнам АТО, біженцям, та тим, що опинилися у скруті Олег Баркаренко разом з однодумцями заснував благодійний фонд «Українські Серця».

«Нам вдалося завести в Україну та передати Національній Гвардії два автомобілі для фронту. Встановлюємо меморіальні дошки загиблим бійцям АТО в школах, де вони навчались (сьогодні вже маємо їх понад 60) та вшановуємо загиблих воїнів монументами «Воїни світла» в місцях їх поховання. Взимку, починаючи з 2015 року, встановлюємо пункти обігріву та безкоштовного соціального харчування. Облаштували безкоштовний хостел у Херсоні для потреб переселенців та бійців АТО».

Фонд “Українські серця” під невтомним керівництвом свого натхненника, крім означених проектів, має чимало планів. Це забезпечення каретами швидкої допомоги сільських мешканців області, будівництво басейну у Херсоні для дитячих та юнацьких занять, організація військово-патріотичного табору для дітей з малозабезпечених сімей, де вони зможуть повноцінно жити, отримувати освіту, та займатись спортом.

barkarenko-bord

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН