Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Термінали компанії «НІБУЛОН» на Херсонщині знімуть навантаження з автошляхів

У середині травня наступного року компанія «НІБУЛОН» планує ввести в експлуатацію новий потужний елеваторний комплекс у м. Гола Пристань. Вартість будівництва нового об’єкта – півмільйона гривень.

На будівельних роботах задіяні півтори тисячі працівників, для роботи на терміналі будуть додатково створені 140 робочих місць.

Новий комплекс значно полегшить логістику, зменшить витрати аграріїв на транспортування зернових, плодоовочевих та олійних культур. Доставка вантажів водним шляхом  зменшить навантаження на автошляхи країни.

«Зараз всі критикують стан автошляхів, але ніхто нічого не робить, щоб він покращився. Ніхто не створює альтернативних шляхів доставки збіжжя. Ми якраз і пропонуємо ось таку альтернативу: відкрити річкові перевезення в Україні. І ми це робимо самі, без підтримки держави», – прокоментував генеральний директор компанії «НІБУЛОН», Герой України Олексій Вадатурський.

vadaturskij1
Олексій Вадатурський, генеральний директор компанії «НІБУЛОН», Герой України

Новий термінал стане другим об’єктом компанії в регіоні після зведення перевантажувального термінала у с. Козацькому Бериславського району. Із його зведенням компанії вдалося замкнути ланцюг власних підприємств, проклавши судноплавний шлях вздовж Дніпра від Києва до Миколаєва.

Планується, що два термінали компанії «НІБУЛОН» на Херсонщині знімуть навантаження  у 600-700 тисяч тонн з автомобільних доріг України.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН