Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На херсонських волонтерів чекають на сході України, – Галина Уманець

Від початку воєнних дій на Сході, коли потрібно було буквально одягти й нагодувати українських воїнів і до сьогодні, коли держава взяла на себе забезпечення армії, волонтери продовжують щоденно працювати. Вони дізнаються про потреби бійців і часто доставляють необхідне до частин української армії.

«Коли приїжджаємо до військових частин, особливо до тих, де служать херсонці, то їхні очі світяться. Нас вже всі знають і чекають не стільки на якісь матеріальні блага, а на звісточки з дому. Особливо зворушують їх дитячі малюнки і українська символіка», – розповідає одна з перших волонтерок, нині – керівник обласного Центру допомоги армії Галина Уманець.

Волонтерська робота не знає спокою ні вдень, не вночі. Постійно на телефоні, у  пошуку необхідних речей для воїнів української армії, у спілкуванні з відвідувачами. Допомагають зовсім незнайомі люди. Одного разу Галина Іванівна телефонувала знайомій з проханням знайти милиці для бійця, що лікувався у шпиталі. Чоловік, що почув цю розмову, відразу ж приніс милиці. Вони призначались пораненому в АТО Миколі Касапу, який з 2014 року боронив незалежність на Сході країни.

«Як тільки-но почалось захоплення Криму, я зрозумів, що я потрібен в армії, а не вдома. Після поранення перебував у шпиталі, де і познайомився з волонтерами. Дуже вдячний їм за допомогу», – розповів Микола Касап.

Це лише один випадок з щоденної роботи, яку виконують небайдужі херсонці: Галина Уманець, Ніна Куценко, Олена Овчинникова. Всі вантажі волонтерської допомоги доставляють у зону АТО на власному транспорті. Водій Іван Рєзнік розповів, що кілька разів, перебуваючи у «гарячих» точках, ледь не потрапили під обстріли. Але найважчим випробуванням була звістка про перших загиблих херсонців під Іловайськом. І зараз бійці гинуть за те, щоб Україна залишалась цілісною і неподільною. І волонтери продовжують свою справу, аби в нашій країні якнайскоріше закінчилась війна і настав довгоочікуваний мирний день.

umanec2

Поділитись публікацією

2 коментарі

  1. ГИМН ВОЛОНТЁРОВ
    Волонтёрам Украины посвящается…
    Всегда у женщин дома много дел,
    И в пяльцах незакончены узоры…
    Но дома отдыхать – не ваш удел,
    На острие атаки волонтёры.

    Одеть, обуть, палаткою прикрыть
    От солнца и дождя, от злого взора,
    Купить бронежилет ценою в жизнь.
    Всё это – Украины волонтёры.

    Прорваться под обстрелом на блокпост,
    Бойцам доставить нужные приборы
    Всегда сумеют, хоть их путь непрост
    Отважные Херсона волонтёры.

    Согласны быть мальчишки босиком,
    Но зрячим ночью выходить в дозоры,
    «Сначала – тепловизор, всё – потом»
    Таков заказ для наших волонтёров!

    Минобороны видит лишь солдат,
    А нам они – как сыновья родные!
    И волонтёр для их защиты рад
    И будни посвятить и выходные.
    Отложены домашние дела –
    Кикимора и сетка сплетена.
    Насушен «кулинарной сотней» борщ,
    Есть сладостей запас бойцам суровым,
    Мы армию поддержим, нас не трожь!
    И каждый пусть поможет волонтёру!

    Вы – ангелы-защитники страны,
    Никто не смеет посмотреть с укором
    На тех, кто без приказа – от души
    Стал Украины смелым волонтёром!
    Ольга Майська. Херсон. Україна

  2. Вже 6,5років допомогаємо захисникам на сході України ! Під час карантину COVID-19 , волонтери вдома нашили захисні маски, костюми захисні, закупили медичні захисні костюми _ рукавички , шапочки , антисептики , інструменти , біноклі , багато різноманітних смаколиків на фронт , Продовжуємо допомогати плести захисні маскувальні сітки ! Десятки тисяч метрів сплетено та відправлено на схід воїнам України , які захищають нашу землю . За період війни на схід відправлено від автотехніки , будівельні матеріали , генератори , прибори нічного бачення, приціли , всякої всячени і до цього часу допомогаємо і будемо допомогати до ПЕРЕМОГИ ! ДЯКУЄМО ЗАХИСНИКАМ , ЯКІ НАС ЗАХИЩАЮТЬ І ЦІЛІСТНІСТЬ УКРАЇНИ! РАЗОМ – ДО ПЕРЕМОГИ !

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН