Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні вшановували Джона Говарда

У вересні 2016 року херсонці відзначають дві важливі для них події: 238 років із дня заснування рідного міста та 290 років від дня народження Джона Говарда.

 

З нагоди цих пам’ятних дат працівники читальної зали запросили семикласників із гімназії №20 взяти участь в інтерактивній естафета людяності від Джона Говарда «Герой добра».

 

Гімназисти дізналися про ті заходи, які відбуватимуться в місті під час святкування дня його народження. За допомогою вікторини підлітки згадали про людей, які долучилися до розквіту Херсона – історичних діячів та сучасників.

У яскравому сузір’ї тих імен полум’яніє незгасима зірка, ім’я якій – Джон Говард. Відомому філантропу, реформатору тюрм і благодійнику знедолених випало провести останні місяці свого життя та бути похованим саме у Херсоні, і в цьому місті його добрі діяння пам’ятають люди.

Семикласники довідалися про життя Джона Говарда, а також під керівництвом бібліотекаря здійснили віртуальну мандрівку місцями Джона Говарда у Херсоні, завдяки якій вони дізналися, які будівлі, що збереглися до цього часу, міг побачити відомий англієць-філантроп. Так, вони «побачили» Московську та Очаківську браму, будівлі Арсеналу, Катерининський собор, пороховий льох, штаб-квартиру О. Суворова, набережну, де будувалися перші херсонські кораблі тощо.

Таким чином, завдяки участі у заході гімназисти отримали естафету людяності від Джона Говарда.

xobd-news

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН