Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Унікальну археологічну знахідку знайдено на Херсонщині в Бериславському районі на території Новокаїрської сільської ради

Про цю звістку Ігорю Йосипенко, депутату Херсонської обласної ради повідомив доктор Варшавського університету Марчек Матера, який другий рік поспіль приїздить на Херсонщину з науковою метою. На своїй Фейсбук сторінці І. Йосипенко повідомив, що йому дуже приємно, що нарешті мрія науковця з Польщі здійснилася.

На Консулівському городищі (1 до н.е -2ст. н.е.), де вже другий тиждень представники польсько-української археологічної експедиції ведуть розкопки, віднайдено оборонну будівельну конструкцію шириною 4 метри. Унікальність знахідки в тому, що вона типова для античної культури. І, можливо, ключ до того, які народи проживали на цій території.

“Щоправда, такі знахідки дають відповіді на одні запитання і водночас породжують інші”, – говорить по-філософськи професор з Польщі.

Така поважна делегація міжнародних археологів-експертів дає сподівання, що жителі Херсонщини зможуть дізнатись про свій рідний край чимало нового.

знах хер2

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН