Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Дуже важливо сьогодні всім бути згуртованими, – Юрій Рожков

Херсонські діти з родин учасників бойових дій на сході України сьогодні поїхали на відпочинок у дитячий оздоровчий табір ім. Ю.Гагаріна у Скадовськ. Відпочинок 36 хлопчиків і дівчаток організований за рахунок благодійних коштів та за підтримки КП «Оберіг», що опікується родинами бійців АТО, голови обласної ради Андрія Путілова та депутата обласної ради Юрія Рожкова.

Перед відправкою, крім побажань гарного відпочинку та настанов від тат і мам, діти отримали подарунки. Так, голова облради подарував хлопчикам і дівчаткам плетені жовто-блакитні браслетики-обереги зі «Скарбнички», що була встановлена Валентиною Крицак – активісткою та волонтером, з перших днів війни на сході України на підтримку української армії.

Як розповіла Галина Уманець, координатор Центру допомоги Збройним силам України, підготувала дітям подарунки також родина Ганни Гридіної, яка вже давно допомагає армії.

Діти, в свою чергу, подякували благодійникам – вони передали представнику Злученого Українсько-американського допомогового комітету Богдану Радилецькому прапор України, на якому обмалювали свої долоньки та залишили свої підписи. Цей прапор України отримає українська діаспора у США.

Андрій Путілов також вручив Богдану Радилецькому Подяку голови обласної ради Злученому Українсько-американському допомоговому комітету. Також Подяку вручили військові – за плідну співпрацю з питань організації літнього оздоровчого відпочинку дітей військовослужбовців – учасників АТО на Сході України.

«Наша організація була заснована у 1944 році українцями, які переїхали з Європи в США. Звісно, ми живемо Україною в Америці і переживаємо за те, що відбувається. Діткам – гарного, радісного відпочинку», – відзначив Богдан Радилецький.

«Дуже важливо, що це міжнародний проект. Він був здійснений завдяки українській діаспорі у США та нашим активістам – депутату обласної ради Юрію Рожкову, дуже активній людині Олені Назарчук» – відзначив голова облради Андрій Путілов. Він побажав дітям гарно відпочити. «Набирайтесь сил, відпочивайте, оздоровлюйтесь», – звернувся голова облради до дітей.

А спілкуючись з дорослими, голова облради подякував учасникам бойових дій на Сході країни. «Ми зробимо все для того, щоб ваші родини відчували турботу», – запевнив Андрій Путілов. Він розповів про ще один проект, ініційований депутатами обласної ради – районам області на КП база відпочинку “Арабатська Стрілка” Херсонської обласної ради надають будиночки для організації відпочинку бійців АТО та їх родин. «Є більш активні райони, які облаштовують будиночки, є менш активні», – звернув увагу голова облради. Він також наголосив, що родинами бійців АТО опікується КП «Оберіг», яке очолює Вікторія Вагнєр, також працює «Товариство воїнів – учасників, ветеранів АТО на Сході України», Центр допомоги учасникам АТО – сюди завжди можна звертатися за допомогою та підтримкою. «Жодна родина наших героїв не повинна бути забута», – підкреслив голова обласної ради.

«Ми стаємо свідками другої хвилі волонтерського руху, коли відбувається повномасштабна праця не лише з військовослужбовцями, але й з їх родинами. Цей проект є підтвердженням цього», – відзначивВіталій Лук’янов, представника військової частини.

«Гарного вам відпочинку та настрою. Ми працювали всією командою і завдяки цьому ми здійснили такий проект. Дякуємо нашим друзям зі США – це українці, які розуміють, як важко зараз нам», – відзначив депутат обласної ради Юрій Рожков. Він також висловив слова вдячності воїнам, які захищають Україну. «Завдяки вам у нас на Херсонщині мирне небо над головою, ми можемо спокійно працювати. Ми зробимо все, щоб дітки оздоровлювались. Дуже важливо сьогодні всім бути згуртованими», – відзначив Юрій Рожков.

www.oblrada.ks.ua

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН