Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Миколаїв обігнав за кількістю бродячих псів Дніпро та Київ

У середньому на 70 миколаївців припадає один бродячий пес.

В Україні підрахували кількість безпритульних собак на вулицях великих міст. Миколаїв, як це не дивно, вибився в лідери з усіх міст та навіть обігнала за кількістю чотирилапих Дніпро та Київ, передає Depo.Миколаїв.

За повідомленням animal-id.info, початковим етапом будь-яких проектів, спрямованих на забезпечення добробуту безпритульних тварин, є підрахунок їх чисельності. Реальна картина дасть змогу належно оцінити ситуацію, розробити стратегію та знайти найоптимальніші способи гуманного вирішення проблеми, врахувати загрози та спрогнозувати результати. На основі методики WSPA було розроблено унікальне програмне забезпечення для мобільних пристроїв, яке суттєво спрощує роботу волонтерів та координаторів.

За допомогою мобільного додатку волонтери зможуть сфотографувати кожну побачену безпритульну тварину з gps міткою її перебування та додати візуальний опис.

Відповідно до даних підрахунку,  тільки в Миколаєві, не беручи до уваги область, було нараховано 6627 особин. Такий же підрахунок був проведений і в більших містах України. Для порівняння: наприклад в мільйонній Одесі собак лише – 1729, в столиці – 2256, в Дніпропетровську – 4448, у Вінниці – 1719 і найменше бродячих собак в Чернівцях – 429.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН