Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Соціальні питання – це пріоритет херсонської влади

Сьогодні у Херсонському державному університеті урочисто відкрита студентська їдальня. Чверть століття заклад громадського харчування не працював. І нині затишна піцерія-кав’ярня «Універ» готова обслуговувати викладачів і студентів. Відкриття довгоочікуваної їдальні стало можливим завдяки командній роботі членів партії «БПП-Солідарність».

«Партія «Солідарність» вкотре демонструє вміння працювати єдиною командою по всій вертикалі – від парламентарів до депутатів місцевого рівня. Лобіювали вирішення цього питання на державному рівні, звісно, народні депутати Андрій Гордєєв та Олександр Співаковський, підтримали їх однопартійці у міській раді», – наголосила секретарХерсонської міської ради Олена Урсуленко.

Ще в грудні 2014-го року під час зустрічі з колективом ХДУ народні обранці від Херсонщини отримали такий запит від студентів. З тих пір почали потужне лоббі на рівні уряду. Голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв, тоді – член бюджетного комітету Верховної Ради займався вирішенням цього питання. Як результат, Кабінет Міністрів України прийняв рішення щодо виділення коштів на капітальний ремонт харчоблоку і приміщення їдальні та устаткування.

«У роботі нашої команди є результат. Ми практично щодня звітуємо про конкретні справи. Після того, як ми отримали запит від студентів, питання стало для нас одним з найголовніших. І народні депутати від Херсонщини зробили все, аби нова сучасна їдальня була відкрита для студентів і викладачів», – сказав у виступі голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

Про те, що університету, в якому навчаються тисячі студентів, була вкрай необхідна їдальня, знає не з розмов нинішній перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань освіти та науки, а раніше – перший проректор ХДУ, Олександр Співаковський. «У регіонів немає майбутнього без університетів, тому влада повинна, в першу чергу, турбуватись про здоров’я наших студентів і викладачів. Ми фактично виконали обіцянку перед вищою школою, яка є для мене рідною. І я вітаю всіх з цією подією», – сказав народний депутат Олександр Співаковський.

Відразу ж після урочистої частини гості змогли відвідати студентську кав’ярню і скуштувати страви на свій смак.

їдальня

їдальняя2

їдальня3

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН