Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Миколаївщині відкрито новий зернотермінал

В Новоодеському районі Миколаївської області відкрито новий зернотермінал, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.  

Інвестором Новоодеського елеватора є колишній співвласник банків «Аваль» та «Престиж», а сьогодні президент товариства «Престиж» та співвласник компанії «Молочний Альянс» Федір Шпиг. Власне співробітництво розпочалось давно з налагодження партнерських людських стосунків. Півтора року тому команда нового менеджменту прийняла рішення про початок будівництва на території Новоодеського елеватора сучасного терміналу.

Обсяг вітчизняних інвестицій складає понад 60 мільйонів гривень. Комплекс розрахований на переробку, сушіння і зберігання зерна. На урочистій церемонії запуску об`єкту в експлуатацію голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко підкреслила: “Протягом останніх декількох років значення аграрного сектору економіки значно зросло. Водночас високі обсяги виробництва та зберігання зернової продукції вимагають і кардинального оновлення інфраструктури. Звичайно це добре розуміють і у Новоодеському районі. Важливо, коли у непростий для країни час відкриваються нові виробничі потужності. Адже це і робочі місця, і відрахування до бюджету. Вітаю Вас із цією подією і бажаю подальших успіхів”.

“На цьому партнери та інвестори Новоодеського елеватора не зупинятимуться. В планах подальше нарощування динаміки розвитку бізнесу і зокрема зернового та переробного сегменту на півдні України у Миколаївській області”,- йдеться в повідомленні. 

“Безперечно наші амбіції вказали – того підприємства зі старим багажем явно мало. Його треба розвивати, в нього необхідно вкладати кошти. Там де ми –там наше підприємство бюджетоутворююче. Є ідеї на перспективу. Ми хочемо розвиватися. Тут нам необхідно зробити причал. Встановити технологічне устаткування,яке дозволить займатися вивантаженням та завантаженням зерна на баржі і судна. Так що, тут робота іще є, і я думаю ми будемо її продовжувати і на далі”, – наголосив Федір Шпиг.

Аgronews

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН