Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Учасники “бунту будкарів” під Миколаївською міськрадою поцупили сміттєвий бак

Контейнер все ж таки повернули, проте “викрадачам” нагадали, що за таке передбачена кримінальна відповідальність.

Під час вчорашього пікету Миколаївською міськрадою мітингувальники притягнули з собою сміттєвий бак. Як виявилося, поцупили його з майданчику на вул. Лягіна. Про це зазначає прес-служба КП “Миколаївкомунтранс” у Фейсбуці.

Пікетувальники незаконно використали контейнер, який належить до комунальної власності міста. Підприєство нагдадує, що за таке використання чужого майна у якості “реквізита” передбачена кримінальна відповідальність: “Дії підпадають під кваліфікацію кримінального правопорушення, передбаченого ст. 185 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років”, – йдеться у повідомленні.

Якщо пікетувальники пошкодили б сміттєвий бак або його знищили, то їм довелося би відповідати ще за однією статею Кримінального кодексу. Як стало відомо, контейнер мітингувальники повернули. 

Слід додати, що сміттєвий бак та вили пікетувальники притягнули, незважаючи на опір поліції. Волали при цьому підприємці “Штовхаємо смітник, нас більше!”.

Миколаїв. Депо.ua

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН