Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні погрожують депутатам

Заява фракції «Солідарність» в Херсонській міській раді 

Кожен з нас був обраний – законно і прозоро – депутатом міської ради. Головним нашим обов’язком є представництво нашої громади, захист її інтересів, прав і свобод. Всі депутати є самодостатніми людьми, професіоналами своєї справи. Серед нас є багато поважних і шанованих в місті людей: директорів підприємств, працівників виконавчих органів, представників бізнесу, керівників комунальних закладів – шкіл і лікарень. Це люди, які мають свою особисту думку, свої погляди; за їх плечима багаточисельні трудові колективи, великі професійні досягнення, а їх справами по-справжньому може пишатися наше місто, кожен з нас.

Ми всі разом стоїмо поряд один з одним, виголошуючи слова подяки, надії і впевненості в правильності обраного шляху до змін і оновлення в Дні соборності України, Героїв Небесної сотні, пам’яті Героїв Крут, в День пам’яті і примирення. Кожен з нас пам’ятає за що гинуть наші герої на Сході країни. Але, що ми маємо зараз, в цих стінах? Чи міг хтось уявити, що право на громадянську позицію може стати об’єктом маніпулювання, залякування і тиску? Що хтось може собі дозволити, набравшись нахабності, і з почуттям безкарності погрожувати депутатам лише за те, що вони мають свою думку?

Такого ніхто не міг уявити. Але це сталося!

бпп заява

Я хочу публічно звернутися до всіх, хто сподівається, що залякуванням і цькуванням можна натиснути на  окремих депутатів, які не підтримують «потрібні» рішення. Напередодні останньої сесії на деяких депутатів фракції «Солідарність» було здійснено потужний тиск окремими представниками виконавчих органів і депутатського корпусу. Ці дії були розраховані на те, щоб депутати відмовилися від своєї принципової позиції за такими резонансними питаннями, як, наприклад, кадрові призначення.

Володимире Васильовичу, я хочу звернутися особисто до Вас, адже ці люди прикривалися Вашим іменем. Прошу Вас дати публічну оцінку цим діям і почути Вашу позицію з цього приводу. Всім іншим, хто ще не покинув думки здіійснювати будь-який тиск на депутатів, я хочу чітко наголосити, що жодна спроба залякування чи маніпуляцій не буде утаємничена і обов’язково буде надана розголосу з усіма підтверджуючими фактами. І допоки ситуація з утисками стосовно деяких наших депутатів не буде для нас до кінця вирішеною, фракція «Солідарність» залишає за собою право не приймати участь в сьогоднішньому голосуванні і покинути сесійну залу!

kherson.solydarnist.org

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН