Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Екологічну акцію “Батарейка на утиль” підтримали тисячі миколаївців: зібрано 777 кг небезпечних відходів

23 квітня на площі перед Миколаївським зоопарком відбувся Еко-фестиваль, присвячений Дню землі. Своїми виступами миколаївців радували творчі колективи міста.

В рамках Еко-фестивалю підвели підсумки акції «Батарейка на утиль», ініціаторами якої стали звичайні жителі Миколаєва Олена Дяченко, Віталій Бухан, Олена Новікова. Підтримали соціальний екологічний проект тисячі миколаївців, колективи підприємств і фірм міста, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич. Партнером проекту став Миколаївський зоопарк.
Сьогодні на площі перед зоопарком підбили підсумки першої хвилі збору використаних батарейок. Загальна вага зібраного склала 777 кг!

– Для того, щоб майбутнє покоління миколаївців було здоровим, потрібно вже сьогодні стежити за природою, що оточує нас, – впевнений міський голова Олександр Сєнкевич. – Кожна пальчикова батарейка забруднює 400 літрів води і 20 кв. метрів землі. Це таблетка ціаністого калію для природи.

Мер вніс свій внесок в те, щоб місто стало чистішим – здав 2,5 кг використаних батарейок, за що отримав грамоту від організаторів, як і всі активні учасники проекту.

mkrada.gov.ua

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН