Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі почали «декомунізувати» ДніпроГЕС

У Запоріжжі розпочався демонтаж напису «ДнепроГЭС имени В. И. Ленина», розташованого на дамбі ДніпроГЕСу. Зняття написів відбувається в рамках декомунізації. Протягом першого дня будівельники демонтували перші три літери зі слова «имени».

Директор департаменту культури і туризму, національностей і релігій Запорізької обласної державної адміністрації Владислав Мороко у зв’язку з цим повідомив: «Місяць тому при департаменті відбулося засідання консультативної ради з питань охорони культурної спадщини: вона рекомендувала Мінкультури перейменувати його у Дніпровський гідровузол, занести до Держреєстру ДніпроГЕС як пам’ятку історії науки та техніки та демонтувати все, що має стосунок до комунізму – це ім’я та ордени».

За словами посадовця, подальші рішення має ухвалити відповідне міністерство. «Наскільки знаю, зараз ДніпроГЕС є у власності Мінінфраструктури», – додав він.

Перші агрегати Дніпровської гідроелектростанції були запущені у 1932 році. Загальна довжина напірного фронту гідроспоруд Дніпровського гідровузла – 1,3 км. Середньорічне виробництво електроенергії Дніпровською ГЕС становить 4008 мільйонів кВт·год. Гребля Дніпрогесу також виконує роль мосту між лівим і правим берегами Дніпра.

http://www.radiosvoboda.org

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН