Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині може з’явитися сучасний Центр олімпійських видів спорту

Про це на Фейсбуці повідомляє Олег Батурин:

 – Підтримати ідею керівництва Нової Каховки побудувати в місті надсучасний Центр олімпійських видів спорту приїхали Президент Федерацї плавання України Андрій Власков і перший віце-президент федерації Олександр Шумілін.

На церемонії підписання меморандумів про співпрацю було оголошено про те, що майбутній центр буде розрахований на заняття і проведення змагань з 14 видів спорту з можливістю розширення кількості до 18. У центрі буде розміщуватися басейн на 25 метрів з 8 доріжками і трампліном висотою 1 метр.

– Центр буде збудовано за стандартами міжнародної федерації плавання. Ми повинні зробити його таким, щоб у ньому з одного входа могли отримати послуги: діти – навчитися плаванню, батьки – оздоровитися, а спортсмени – проводити свою підготовку і брати участь у змаганнях, – каже Володимир Шумілін.

Спочатку міський водноспортивний комплекс у Новій Каховці планували збудувати в мікрорайоні Сокіл, що вже ставало темою громадських слухань. Потім від цієї ідеї відмовилися, “замахнувшись” на спорткомплекс статусом вище. Змінили і місце його розташування – між готелем “Нова Каховка” і колишнім маслозаводом на пр. Дніпровський. Вартість лише виготовлення проектно-кошторисної документації потягне на 1,6 млн. грн. І вже знайшлися меценати, готові надати на це гроші.

За словами Шуміліна, подібні центри проектуються вже в Ніжині, Херсоні, будуються в Коломиї, Краматорську. Ще ведуться перемовини по 8 містам. Керівництво ж Нової Каховки зазначає, що майбутній Центр обслуговуватиме не лише їх місто, а й весь прилеглий регіон області.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН