Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Бериславському районі відбулася виставка сучасної агротехніки

До професійного свята господарство Херсонської області влаштувало виставку техніки, яка працює на полях Бериславського району.

Сільгоспзнаряддя відомих марок, які коштують мільйони гривень, представлені учням випускних класів 6 шкіл Бериславського району. Організатори таким чином хочуть привернути увагу молоді і спонукати навчатись на аграрні спеціальності і повертатись працювати на землі.

День працівника сільського господарства святкують восени, коли врожай зібраний, а на полях є сходи озимини. Сільськогосподарський рік практично завершений, і всі, хто важко працював, можуть відпочити до ранньої весни.

У селі Миловому Бериславського району, де працює одна з філій сільгосппідприємства «Злато Таврії», відбулась виставка техніки і святковий мітинг, на якому вітали землеробів.

«Ми хочемо ще раз підкреслити – сьогоднішні працівники й підростаюче покоління – дійсно господарі на цій землі. Ви будете піднімати цю землю, розвивати наш край! А молоді сказати – не треба їхати і шукати заробітку деінде. Сучасна техніка перевірених брендів вже є у підприємства, і вам працювати на ній», – сказав у виступі голова Бериславської районної адміністрації Олександр Гомон.

Технології сільгоспвиробництва і спецтехніка розвивається семимильними кроками. Єдине, що потрібно, – освоїти складну комп’ютеризовану техніку.

«Це техніка 2016 – 2017 років випуску, останні розробки світових виробників. В ній встановлені GPS-навігатори тощо. Для того, аби працювати на ній, потрібно навчатись. Ваші батьки є власниками землі, і ви отримаєте наділи у спадщину. Я ще раз закликаю вас отримувати освіту. Агропромисловий комплекс – це потужний локомотив української економіки, вже зараз 42,5% валютної виручки держави дають аграрії, забезпечують 3млн. робочих місць, 13,7% ВВП», – звернувся до учнів 9-х й 11-х класів генеральний директор підприємства «Злато Таврії», депутат обласної ради Ігор Йосипенко.

Також сьогодні у місцевому будинку культури пройшов святковий концерт до Дня працівників сільського господарства. Підготовили його самодільні колективи району.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН