Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Перехід на українську мову викладання у херсонських школах здійснюватиметься, але лише за згодою батьків

За хороші новини ніхто не платить. Правило капіталістичної журналістики застосовують і автори херсонських сайтів. Тема переходу російськомовних навчальних закладів на українську мову викладання навчальних предметів стала топовою. До протестів доєднуються відомі політичні сили, які давно і вміло експлуатують мовну проблему.

Чи стануть всі російськомовні школи Херсона україномовними? На запитання відповів начальник управління освіти Херсонської міської ради Юрій Ніконов.

В Херсоні 80% шкіл – з українською мовою викладання, 20% – з російською. Процес переходу йтиме, але, підкреслюю, лише за згодою батьків. Тобто тільки після опитування дорослих буде прийняте рішення про перехід. Як це відбулось у 51-й школі. Батьки погодились на те, щоб їхні діти навчались у 1 класі українською мовою. Ми ще не проводили масштабне опитування у всіх навчальних закладах і не можемо проаналізувати, чи згодні батьки першачків на зміну мови. Українська мова в перших класах – це важливий крок в формуванні особистості”, – прокоментував Юрій Ніконов.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН