Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

«Кіборгу» Віталію Григор’єву скасували повідомлення про підозру

17 квітня, розглядаючи скаргу адвокатів Віталія, суд скасував рішення слідчого у вигляді повідомлення про підозру, у зв’язку із невідповідністю кримінально-правової кваліфікації фактичним обставинам справи.

Тобто в повідомленні про підозру фактично відсутній виклад обставин, що вказують на перевищення меж необхідної оборони. В тексті підозри формально зазначено, що дії Григор’єва не відповідали небезпеці посягання та обстановці захисту, але пояснення в чому конкретно полягає невідповідність – немає. В решті тексту сторона обвинувачення виклала по суті версію підозрюваного про захист ним свого життя від протиправного посягання.

Віталій Григор’єв – це лісівник “кіборг”, який під час виконання своїх службових обов’язків, у вигляді охорони лісу від браконьєрів, здійснив постріл в авто браконьєра, яке рухалось прямо на нього. Внаслідок трагічного збігу обставин браконьєр помер, а Віталію було повідомлено про підозру.

З публікацію Цензор.НЕТ: “На фронт Віталій Григорьєв пішов добровольцем. Спочатку – у батальйон “Донбас”. Потім звідти разом із побратимами він перевівся до лав 93 ОМБр, де хлопці стали бійцями 6 роти 2 батальйону.

17 січня 2015 року, у останні дні оборони Донецького аеропорту, 6 рота отримала наказ вирушати туди, щоб деблокувати бійців, які перебували на летовищі. Частина кіборгів залишати ДАП відмовилася. Утім, багатьох – у першу чергу поранених – того дня вдалося все ж таки витягнути.

Під час операції 6 рота також зазнала втрат. Одним із важко поранених її бійців став Лєший, Віталій Григорьєв. Мінометна міна вибухнула зовсім поруч із ним на злітній смузі аеропорту”.

Адвокатами нашої компанії разом із Мариню Єлісєєвою (директор Регіонального центру з надання БВПП в Херсонській області) подано клопотання про закриття кримінального провадження у зв’язку із відсутністю у діях нашого Клієнта складу кримінального правопорушення.

Джерело: Мілер

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН