Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Генічеський посадовець прокоментував ймовірну смерть чоловіка від COVID-19

Сьогодні соцмережами ширилися чутки, що житель Генічеського району помер від коронавірусу. Офіційне повідомлення з цього приводу надав голова районної ради Андрій Євстратов:

Вчора в реанімаційному відділенні лікарні перестало битися серце генічанина. Хлопцю було 45 років. Наші співчуття родині померлого. Сумуємо разом з Вами.

Хочу прокоментувати новини, які пов’язують смерть цієї людини від коронавірусу. Перш ніж стверджувати, що стало причиною смерті, давайте проаналізуємо наступну інформацію! За даними директорів Генічеського ЦПМСД та ЦРЛ хворий вперше звернувся до сімейного лікаря із скаргою на погане самопочуття ще 28 лютого!

У нього була аритмія та інші відхилення у роботі серцево-судинної системи (аритмія, нестабільний артеріальний тиск). Жодних проявів запалення верхніх дихальних шляхів або легень не було! Температура тіла в нормі! Скаржився, що задихається при активному фізичному навантаженні. Саме через це йому пропонували стаціонарне лікування. Однак він відмовився!

Повторно з такою ж скаргою на самопочуття він звернувся 24 березня! Знову лікар жодних запальних процесів у верхніх дихальних шляхах не встановив, температура тіла була в нормі! Виявлені відхилення з боку серцево-судинної системи! Основна скарга – задишка при активному фізичному навантаженні! Від госпіталізації відмовився повторно! Вчора хворого до приймального відділення доставила служба екстреної медичної допомоги з кардіопатією та явними симптомами серцевої недостатності! Був госпіталізований до реанімаційного відділення в тяжкому стані.

Враховуючи епідобстановку йому зробили “славнозвісний” еспрес-тест на коронавірусну інфекцію. За інструкцією, через 15 хвилин, зафіксували негативний результат. Однак через 50 хвилин на тесті з’явилась позначка, яка свідчить про позитивну реакцію. Такі дані не можуть об’єктивно враховуватись! Через деякий час, нажаль, хворий врятувати не вдалось.

Зрозуміло, що лікарі на фоні подій, які відбуваються в нашому районі, перестраховуються і ставлять декілька діагнозів під питанням! Один з яких – COVID-19. Коронавірус чи ні? Відповідь отримаємо після лабораторного обстеження легеневої тканини в понеділок ввечері або у вівторок. Тіло
буде знаходитися в морзі до отримання лабораторних результатів.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН